HUGO BOSS UYGULADIĞI EŞİTLİKÇİ POLİTİKALAR VE KORUMA PROGRAMLARI İLE ÇALIŞANLARINA GÜVEN VERİYOR

Kategori : Hazır Giyim
Oluşturma Tarihi : 21 Ocak 2021 Perşembe

HUGO BOSS Tekstil Sanayi’nin, kadınların ve erkeklerin, kız ve oğlan çocuklarının haklar, kaynaklar ve fırsatlardan tam ve eşit biçimde yararlanmalarını, hayata dair sorumlulukları eşit bölüşmelerini önemseyen düşünce yapısıyla her alanda farkındalık projelerini ortaya koyuyor.

Tekstil sektöründe, yönetim kademelerindeki kadın çalışan sayısı ile alışılagelmişin dışında kadrolaşan HUGO BOSS Tekstil Sanayi’nde, çalışanların % 60’ı; lider kadrosunun ise %58’i kadın çalışanlardan oluşuyor. Kadın istihdamı oranları bir anlamda kurumsal olarak üstlendikleri bu eşitlikçi yaklaşımlarının bir yansıması olarak görülebilir. Bu doğrultuda HUGO BOSS,  kadın istihdamı, cinsiyet eşitliği, fırsat eşitliği aile içi şiddet gibi konularda şirket politikalarına doğrudan etki eden ve farkındalık yaratan çalışmaları aralıksız olarak sürdürüyor.

HUGO BOSS UYGULADIĞI EŞİTLİKÇİ POLİTİKALAR VE KORUMA PROGRAMLARI İLE ÇALIŞANLARINA GÜVEN VERİYORNAİM KUTLU/ HUGO BOSS TEKSTİL SANAYİ 
Kurumsal İletişim Yöneticisi

Mor Şemsiye Koruma Programı Projesi

HUGO BOSS olarak çalışanlarına yönelik “Mor Şemsiye” isimli bir koruma uygulamasını hayata geçirdiklerini söylen HUGO BOSS Tekstil Sanayi Kurumsal İletişim Yöneticisi Naim KUTLU, “Proje kapsamında aile içi şiddet vakalarına karşı, hem önleyici hem de koruyucu yaklaşımlarla mücadele ediyoruz. Aile içi şiddet gören çalışanlarımıza yönelik koruyucu önlemler alıyor, onlara hukuksal ve psikolojik destek sağlıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızı azami gizlilik içinde yürütmeye gayret ediyoruz” şeklinde belirtti.

KUTLU, Mor Şemsiye koruma programının, HUGO BOSS Tekstil Sanayi’nde 2004 yılından bu yana aktif olan bir uygulama olduğunu, Kadın çalışanların emeği ile bugünlere gelen üretim tesisinde kurulduğu günden bu yana çalışanlarını her alanda desteklemeyi ve yanlarında olmayı amaç edindiklerini, Mor Şemsiye koruma programı ile aile içi şiddet konusuna da kayıtsız kalmadıklarını belirtti.

BM Topluluğu’nun Kadının Güçlenmesi Prensiplerini de Sahiplendi

Toplumsal cinsiyet eşitliği, Birleşmiş Milletler’in 2015 yılında kabul ettiği ve 2030’a kadar dünya gündemini şekillendirmesi beklenen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında yer alıyor. Birbiriyle ilişkili 17 hedeften oluşan bu çerçevenin, cinsiyet eşitliği hedefi gerçekleşmeden başarıya ulaşamayacağı açık bir şekilde ifade ediliyor. Bu sebeple, 2018 yılında HUGO BOSS Tekstil Sanayi kendi bünyesinde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” hareketi başlattı. Bu doğrultuda bir manifesto ve politika oluşturdu ve HUGO BOSS Grubu içinde BM Kadını Güçlendirme Prensiplerinin imzacısı olan ilk işyeri oldu.

Bu konudaki şirket politikası, kadının toplum içinde güçlendirilmesine katkı koyabilecek üç alana odaklanıyor. Bu üç alanı; “Kadınların iş gücüne katılımı, Kadınların istihdamda kalması ve Kadınların karar alma mekanizmalarına dâhil olması” şeklinde ortaya koyuyor.

HUGO BOSS UYGULADIĞI EŞİTLİKÇİ POLİTİKALAR VE KORUMA PROGRAMLARI İLE ÇALIŞANLARINA GÜVEN VERİYORHUGO BOSS’da Desteğin Cinsiyeti Yok, Eşitliği Var

HUGO BOSS Eğitim Derneği ile maddi imkansızlıklar nedeniyle potansiyelini gerçekleştirememe riskiyle karşı karşıya kalan başarılı öğrencilere burs sağlanıyor. Burs verilmesinde ise kız ve erkek çocuklarının sayısını dengeli tutmaya gayret ediyor.

Bunlara ek olarak kadın-erkek fırsat eşitliğini hem kariyer fırsatları, hem de şirket imkânları konularında şirket içinde de önceliklendiriyor. Eşit işe eşit ücret politikası ile hareket eden, bu alanda istisna kabul etmeyen HUGO BOSS,  İş-aile yaşam dengesini koruyan çalışma ortamı ve uygulamaları hayata geçirmeye odaklanan bir marka olarak, kadınların iş gücüne katılımının ve iş hayatlarının sürekliliğinin sağlanmasına yönelik imkânlar da sağlıyor. Bu noktada uzun zamandır İŞKUR ile birlikte yürüttüğü ve meslek sahibi olmayan kadınlara hem mesleki eğitim verip hem de onları istihdam ettiği projeler hayata geçirilmiş durumda. Bu projeler çerçevesinde bugüne kadar 2000’e yakın kadına bu projelerle ulaşmayı başardı.

HUGO BOSS UYGULADIĞI EŞİTLİKÇİ POLİTİKALAR VE KORUMA PROGRAMLARI İLE ÇALIŞANLARINA GÜVEN VERİYORHUGO BOSS, tüm bunlara ek olarak, çalışanlarının fikirlerine ve önerilerine de açık bir şirket. Çalışanlarının iş yerinde toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik iyileştirme önerilerini düzenli olarak dinliyor, değerlendiriyor ve onlardan gelen bu önerilere karşılık gerekli adımları atmayı amaçlıyor.

2021 yılı için en büyük hayallerinden biri ise tedarik zincirinde yer alan diğer şirketlerde de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ne yönelik bilinçlendirme faaliyetlerinin düzenli ve sistematik bir şekilde gerçekleşmesine aracılık etmek.

HUGO BOSS Tekstil Sanayi Hakkında:

Kurulduğu 1999 yılından bu yana HUGO BOSS Grubu’nun dünyadaki en büyük üretim tesisi olarak faaliyet gösteren HUGO BOSS Tekstil Sanayi’nin, İzmir’de Ege Serbest Bölgesi içinde toplam 120 bin metrekarelik kampüsü ve 65 bin metrekare kapalı üretim alanında, 3500’ü aşkın çalışanı bulunuyor. Erkek giyim, kadın giyim, gömlek ve spor giyim gibi farklı ürün gruplarını üreten 3 ayrı fabrikanın bulunduğu üretim tesisi, HUGO BOSS Grubu’nun dünyada en fazla ürün aldığı ana tedarikçisi konumunda. HUGO BOSS Tekstil Sanayi ayrıca, üretim becerileri, teknik bilgi ve inovasyon alanlarında da grubun bilgi kaynağı olma işlevini de sürdürüyor.

Etiketler: 


0/(0)
21 Ocak 2021 Perşembe
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler