SHELL, KADIN ENERJİSİ İLE 100. YILINDA 5000 KADIN’A ULAŞMAYI HEDEFLİYOR

Kategori : Enerji
Oluşturma Tarihi : 25 Kasım 2020 Çarşamba

SHELL, KADIN ENERJİSİ İLE 100. YILINDA 5000 KADIN’A ULAŞMAYI HEDEFLİYOR

Shell, Türkiye’de gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine, kadın istihdamına katkı sağlamak amacıyla “Shell’de Kadın Enerjisi” isimli projesini hayata geçirdi. Hedef 100. yılda 5000 kadın gücüne ulaşmak. 

Dünyada 70’ten fazla ülkede, yaklaşık 86.000 çalışanıyla hizmet veren enerji ve petrokimya şirketler grubu olan Shell’in, Türkiye ayağında doğrudan istihdam sağladığı çalışanların yüzde 31’i, yönetim ekibinin ise yüzde 50’si kadınlardan oluşuyor. Shell uyguladığı bu kota oranıyla tüm sektörlerde kadınların çalışma hayatına katılmalarını ve karar alma süreçlerinde aktif bir şekilde yer almalarını önemsediğini ortaya koyuyor.

SHELL, KADIN ENERJİSİ İLE 100. YILINDA 5000 KADIN’A ULAŞMAYI HEDEFLİYOR

SHELL’DEN TÜRKİYE’NİN İLK KADIN MOTOR YAĞI UZMANI

Shell, kadın istihdamına destek sağlamak amacıyla başlattığı “Shell’de Kadın Enerjisi” programıyla kadınlara; istasyon yöneticisi, ön saha satış elemanı, market satış elemanı, vardiya amiri, muhasebe elemanı ve idari işler uzmanı gibi farklı pozisyonlarda çalışma olanağı sağlıyor.

Cumhuriyetin ve Shell Türkiye faaliyetlerinin 100. yılı olan 2023 yılına kadar 5000 kadını iş yaşamına kazandırmayı hedefleyen Shell’de Kadın Enerjisi projesi, 1. yılında 1044 kadını iş sahibi yaptı. Bu kadınlardan biri olan Fatma Altay, Adana’da Shell Türkiye’nin ilk kadın motor yağı uzmanı olarak görev yapıyor. Proje kapsamında çalışmaya başladıktan bir süre sonra 1,5 aylık bir eğitime katılan Altay, Türkiye’nin ilk kadın motor yağı uzmanı unvanını da almaya hak kazandı.

Bu öncü çaba ve çalışmalar akaryakıt sektöründe kadınların da çalışabileceğini, mesleğin cinsiyeti olmadığını gözler önüne seriyor.

SHELL, KADIN ENERJİSİ İLE 100. YILINDA 5000 KADIN’A ULAŞMAYI HEDEFLİYORShell Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Meltem Perdeci, “Tüm politikalarının temelinde kadın erkek ayırmaksızın tüm çalışanları için eşitlik ilkesini sağlamayı hedefleyen Shell, bu eşitlik ilkesi doğrultusunda sadece cinsiyet eşitliğine değil, geniş bir yelpazedeki kültürel ve kişisel farklılıklara da değer veriyor”dedi. Çalışanlarının kendilerini güvende hissedebilecekleri bir çalışma ortamı yaratırken, onlara potansiyellerini kullanabilecekleri fırsatlar sunduğunu belirten Perdeci, “Shell’de Kadın Enerjisi de tam da bu amaca hizmet eden bir proje olma özelliğini taşıyor. Bu projeyle, sadece kadın çalışanların hayatlarında değil; iş ortaklarından, istasyon misafirlerine kadar birçok kişinin hayatında da memnuniyetler artıyor. Yapılan ölçümlerde, kadın çalışanların olduğu istasyonlarda hizmet kalitesinin arttığı ve müşteri memnuniyetinin de yüzde 3 oranında yükseldiği görülüyor” şeklinde belirtti.

Pandemi döneminde bile hız kesmeden istihdam sürecinin devam ettiği programın üçüncü yıl dönümü yaklaşırken, kadın çalışan sayısındaki artış, başvuruları da olumlu yönde etkiliyor. İstasyonda görev alan kadın çalışanları gören başka kadınlar “o yapıyorsa, ben de yapabilirim” diyerek daha az çekince ve tereddüt ile başvuru yapıyorlar. Programda, ilk zamanlarda daha çok market kısmında görev almak isteyen aday profili hakimken şimdi ön saha satış elemanı olmak için can atan bir çok kadın çalışan bulunuyor.

Kadınların sadece ekonomik değil, tüm toplumsal alanlarda daha görünür olmasının, cinsiyet ayrımcılığının son bulması hedefine daha çok hizmet edeceğine inanan Shell, sosyal sorumluluk çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Projenin geldiği noktada, “Shell’de Kadın Enerjisi” istihdam programı kapsamında, istasyonlarda çalışan kadın çalışanların sayısı 3 binden fazla. Shell, cumhuriyetin kuruluşunun ve Shell’in Türkiye’deki faaliyetlerinin 100’üncü yılı olan 2023’e kadar kadın istihdamını 5 bine yükseltmeyi hedefliyor.

SHELL, KADIN ENERJİSİ İLE 100. YILINDA 5000 KADIN’A ULAŞMAYI HEDEFLİYOR

SHELL HAKKINDA

Türkiye’de 1923’ten bu yana faaliyet gösteren Shell, enerji alanında sektöre yeniliklerle, yüksek standartlarla örnek teşkil etmek ve ekonomiye katkıda bulunmak için çalışmaya devam ediyor. Akdeniz’deki tek gres ve en büyük madeni yağ üretim tesisi olan Derince’deki Shell Madeni Yağ ve Gres Üretimi Tesisi’nden 61 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla ülke ekonomisine katkı sağlayan Shell, yol güvenliği, inovasyon, çevre, engelsiz yaşam, kadın ve genç istihdamı alanındaki sosyal yatırım programları ile de toplumun sosyal gelişimine fayda sağlıyor. Aynı zamanda global bir şirket olmanın getirdiği birikimle yürüttüğü tüm sosyal yatırım programları ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini destekliyor.

34 yıldır gerçekleştirdiği, “Shell Eco-marathon” yarışması ile lise ve üniversite öğrencilerine fırsat tanıyan; 2017 yılında uygulamaya koyduğu “Engelsiz Hizmet Alanı” projesiyle de engelli vatandaşlarımızın hayatını kendi alanında kolaylaştıran Shell, ülkemizin önemli bir önceliği olan kadın istihdamı konusunda da kolları sıvadı. 2018 yılında, kadınlara Shell istasyonlarında farklı pozisyonlarda çalışma olanağı sunmak amacıyla, İŞKUR işbirliği ile hayata geçirdiği, “Shell’de Kadın Enerjisi” istihdam programı ile bir ilki gerçekleştiren firma, bu projeyle birçok sektöre ilham kaynağı oldu.

Etiketler:


0/(0)
25 Kasım 2020 Çarşamba
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler