Yorglass’ın küresel önceliği ‘Dünya!’

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 26 Nisan 2024 Cuma

Yaşanabilir bir dünya için döngüsel ekonomiye inanan ve bu konuda atık yönetiminden enerji tasarrufuna, bilinçli tüketimden sorumlu üretime kadar birçok alanda önemli hedefler koyan Yorglass, küresel önceliğini ‘Dünya’ olarak belirledi.  

Geliştirdiği çözümler, kullandığı yöntemler ve imza attığı projelerle faaliyetlerini sürdürülebilirlik çerçevesinde yürüten Yorglass, küresel önceliğini ‘Dünya’ olarak belirledi. Cam endüstrisinde döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak üretim süreçlerine odaklanan Yorglass, camın yüksek oranda geri dönüşebilen bir ürün olması nedeniyle çevresel etkiyi en aza indirmek için çalışıyor.

Ürünlerin yaşam döngüsü göz önünde bulundurularak tasarlanmasından onarım hizmetlerinin teşvik edilmesine ve ömürlerinin uzamasına kadar birçok faktör sürdürülebilirlikte günümüzün en önemli yaklaşımları…

Cam endüstrisinin de sürdürülebilir gelecek için çok stratejik bir rol üstlendiğini ifade eden Yorglass Yönetim Kurulu Üyesi Merve Yorgancılar Işıtmak, “Geri dönüşüm ve yeniden üretim, ham maddelerden mal üretimiyle karşılaştırıldığında genellikle daha az enerji gerektiriyor. Tüm bu çalışmalar sürdürülebilirlik hedefleriyle uyumlu olarak daha düşük sera gazı emisyonlarına ve genel enerji tasarrufuna fayda sağlıyor” diyor.

yorglass

Camın döngüsel ekonomi modelinin en önemli girdilerinden biri olduğunu hatırlatan Işıtmak, Yorglass olarak bu hassasiyetle hareket ettiklerini söylüyor ve şöyle devam ediyor:

“Bizim küresel önceliğimiz ‘Dünya’... Dolayısıyla üretirken çevresel ayak izimizi azaltmak için gerek üretim tesislerimizde gerek geliştirdiğimiz ürünlerde camın sonsuz kere dönüşebilmesi prensibini benimseyerek döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak geliştirmelere odaklanıyoruz. Döngüsel ekonomi modellerini her alanda hayata geçirmek amacıyla çalışmalarımızı itinayla planlıyoruz. Kullandığımız ambalajların geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmesi konusunu en önemli satın alma kriterimiz olarak belirledik. Döngüsel ekonomiye katkı sağlamak amacıyla tüm işletmelerimizde sıfır atık kapsamında atıklarımızı kaynağında ayrıştırıyor ve geri dönüşüme destek oluyoruz.

Çevre yönetim sistemi uygulamalarımız kapsamında; enerji, emisyon, su ve atık yönetimi konularındaki yaklaşımımızla etkilerimizi belirliyor, bu etkileri minimum seviyede tutabilmek için verimlilik çalışmaları uyguluyor, çevre bilincini ve farkındalığı artırıcı projeleri hayata geçiriyoruz. Şirket içi etkileşim platformumuz Ming ile bu konuda bilgilendirme çalışmaları yaparak tüm çalışanlarımıza ulaşıyor, enerji, su ve atık yönetimini çalışanlarımızın tamamında anlık olarak izleyerek farkındalığı artırıyoruz”

Son tüketiciye dokunan inavatif tasarımlar ödül getirdi

Sorumlu üretim ve sürdürülebilir yaklaşımla inovatif ürünler geliştirdiklerini ve bu yöndeki başarılı çalışmalarıyla ödüller kazandıklarını anımsatan Işıtmak, buna örnek olarak da son tüketiciye dokunan inovatif tasarımları olan YUDA Cam Kaykay’ı hayata geçirdiklerini kaydetti. Bu ürünlerinin Xone Design Awards 2022’de ödüle layık görüldüğünün altını çizen Işıtmak, “Bu ürünümüzle ileri dönüşüm anlayışı kapsamında endüstriyel üretimde fire olan malzemenin değerli ürünler için ham madde olabileceğini gösteriyoruz. YUDA Cam Kaykay’dan ilham alarak cam sektörünün döngüsel ekonomi yoluyla sürdürülebilirliğe katkıda bulunması hedefiyle başlattığımız YUDA Upcycle Design Awards projemizin de gelenekselleşmesini istiyoruz.

Yorglass olarak döngüsel ekonomiyi sürdürülebilirliğin ayrılmaz bir parçası olarak görüyor ve bunu Kesikli Kanal projemizle de destekliyoruz. Bu projede; birim ürün başına plastik ve trim cycle time kazancı, kanal kenar mesafesi ve çapak sebepli PPM’lerin düşmesi, kalıp göz sayısının artırılarak üretim verimliliğin sağlanması, plastik ham madde kullanımında yüzde 80 üzeri iyileştirme ile çevreye verilen etkinin azaltılması, otomasyon ile gruplama kolaylığı ve enerji tasarrufu gibi argümanları temel amaçlarımız olarak kabul ediyoruz” diye konuştu.


0/(0)
26 Nisan 2024 Cuma
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler